Top sites

Als je van plan bent een model in 3D uit te printen, betekent het niet altijd dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen met ontwerpen. Er zijn heel veel websites die (gratis en premium) 3D-modellen aanbieden om te downloaden. We hebben tien van de beste en populairste 3D-modeldatabases bekeken en voor jou geselecteerd naar prijs, kwaliteit, selectie en bedrukbaarheid.

Hier heb je ze, in onwillekeurige volgorde:

  1. Cults : Deze biedt zijn gebruikers de perfecte reeks 3D-modellen ( van de maker geïnspireerde 3D-bestanden tot professionele ontwerpen ) van hoge kwaliteit. Elk 3D-ontwerp wordt gecontroleerd op bedrukbaarheid en zijn in verschillende groepen geordend. De mix van een moderne visuele interface, een overzichtelijke database en een focus op slimme, nuttige en mooie ontwerpen maakt het bladeren door hun website erg leuk. Er zijn veel gratis modellen en anderen tegen zeer betaalbare prijzen.
  2. PinShape Deze is gemakkelijk te navigeren en je kunt kiezen uit meer dan 13.000 (gratis en betaalbare) bestanden. Zowel de visuele weergave als de logische organisatie van de website zijn van topklasse
  3. 3DShook Met een handige “Start here” knop word je begeleid in de te ondernemen stappen, als je nou een 3D- printer hebt of niet. De ontwerpen zijn meer gericht op ‘leuke’ 3D-afdrukken voor hobbyisten. Bij het bezoeken van de site zie je alleen modellen te koop, maar het biedt ook gratis modellen aan
  4. Thingiverse is waarschijnlijk één van de grootste en meest populaire databases. Het biedt alleen gratis modellen aan, die optimaal worden aangevuld. Je hoeft niet eens een account te openen om te downloaden. De database is minder georganiseerd dan dat van de eerder genoemde sites.
  5. GrabCAD biedt alleen technische, bouwkunde- en schaalmodellen. Je kan de database filteren op basis van de 3D-modelleringssoftware waarin de ontwerpen zijn gemaakt. Met meer dan 27.000 technische 3D-bestanden, ben je hier NIET terecht voor 3D-afdrukken.
  6. Bij 3D Warehouse bent je kortweg terecht voor alles architectuur, productontwerp of schaalmodellen. Je kunt filteren op 3D-afdrukbare modellen en alle andere modellen kun je toch afdrukken via een verbinding met de 3DPrintCloud.
  7. CGTrader heeft meer dan 13.000 modellen om uit te kiezen. Je kunt hier terecht voor verscheidene sieradenontwerpen. Hoewel veel modellen gratis kunnen worden gedownload, zijn er andere tegen betaalbare prijzen.
  8. Op TurboSquid ben je terecht voor het downloaden van de meest fascinerende 3D-ontwerpen. Geweldiger en professioneler dan dit is er niet en daarom moet je voor al hun modellen betalen. De problemen: de ontwerpen zijn visueel geweldig, maar zijn niet geoptimaliseerd voor 3D-afdrukken. Er is ook geen filteroptie voor het vinden van 3D-afdrukbare modellen.
  9. 3DExport lijkt enigszins op TurboSquid, met fantastische en geweldige 3D-modellen. 3DExport biedt zijn gebruikers wel een filteroptie voor het vinden van 3D-afdrukbare modellen.
  10.  Yeggi is een zoekmachine voor 3D-printbare modellen. Yeggi is als de ‘Google’ van 3D-modellen, omdat deze alle bovengenoemde databases ( en nog veel meer ) scant voor 3D-afdrukbare bestanden. Dus als je alleen daarnaar op zoek bent, is dit misschien de juiste website voor jou.

Er zijn natuurlijk veel meer 3D-modeldatabase websites met enorm veel modellen en creaties, maar als jij aan verbluffende 3D-modellen wenst te komen, zijn deze 10 websites geweldige plaatsen om te beginnen.

Heb je ( nog ) geen 3D-printer? Je kan na het downloaden (en misschien bewerken) het bestand naar ons versturen en ons het laten afdrukken. Dat gebeurt in verschillende soorten materialen en afwerkingen op industriële 3D-printers, om zodoende een ​​3D-afdruk van hoge kwaliteit te krijgen.