3D printen en de toekomst van de MKB – 3D-lifeline.nl

3D Printen

Met de technologie van deze tijd is het mogelijk om van alles te doen. Er komen elke dag nieuwe uitvindingen bij kijken. Een impressieve uitvinding van deze tijd is namelijk de 3D printer. Een 3D printer is een apparaat die je gebruikt om computer bestanden ‘bouwtekeningen’ drie dimensionaal uit te printen. Dit wordt gedaan door het object laag voor laag op te bouwen. Het is niet alleen te gebruiken voor bouw tekeningen, maar het kan ook gebruikt worden in verschillende branches zoals: de medische wetenschap en de mode wereld. Het geeft jouw als ontwerpen de gelegenheid om iets anders te doen terwijl je idee 3D wordt uitgeprint

Hoe het werkt.

Er zijn verschillende methodes op 3D te printen zoals: Het gebruiken van een fijn poeder 9 gips of plantaardige stoffen) bij het 3D uitprinten. De lagen worden telkens op elkaar verbonden totdat het een vaste vorm aan neemt.

Een ander methode is de gebruik van een bepaald vloeistof of speciale gel een UV-laser bestraalt het object waar door het een vaste vorm aanneemt. Dit is geschikt voor kleinere objecten als ook complexe modellen

3D printen is een heel goede hulpmiddel in het bedrijfsleven, maar wat kan het allemaal betekenen voor de midden en kleine bedrijven? Het brengt heel wat positieve veranderingen met zich mee. Lees maar hieronder en zie waarom ik dat zeg.

  • Het verkort de levering tijd

MKB’s die in het dienstverlenende sector zitten hebben vaak opdrachten die zij moeten uitvoeren voor klanten. Is het zo dat je een prototype voor een klant moet maken, is het handig om een 3D printer in huis te hebben. Het maakt je leveringstijd sneller, en bied je de mogelijkheid als bedrijf om je aandacht op andere zaken te richten terwijl de 3D printer het werk voor je doet.

  • Het is de toekomst

3D printen is niet meer weg te denken van het bedrijfsleven, de grenzen van ‘computer bestand tot werkelijkheid’ zijn verlegd en de grote bedrijven maken al flink gebruik van deze technologie. Om mee te gaan met de technologie en ook deel uit te maken van de race kan je als MKB het best een 3D printer aanschaffen. Omdat de consument nu weet heeft van de snelheid van een 3D printer, en zij snel geholpen willen worden. Kan jij om relevant te blijven ook een 3D printer aanschaffen.

  • Het bezit veel mogelijkheden

Niet alleen is dit deze uitvinding niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het is zo dynamisch en kan ook verder ontwikkeld worden, zo hebben ze ook een 3D pen die je de gelegenheid bied om in de ‘lucht’ te tekenen. Dus als jij relevant wilt blijven als midden en klein bedrijf. Is het belangrijk om mee te gaan met de technologie van nu.

Met de technologie van deze tijd is het mogelijk om van alles te doen. Er komen elke dag nieuwe uitvindingen bij kijken. Een impressieve uitvinding van deze tijd is namelijk de 3D printer.

Een 3D printer is een apparaat die je gebruikt om computer bestanden ‘bouwtekeningen’ drie dimensionaal uit te printen. Dit wordt gedaan door het object laag voor laag op te bouwen. Het is niet alleen te gebruiken voor bouw tekeningen, maar het kan ook gebruikt worden in verschillende branches zoals: de medische wetenschap en de mode wereld. Het geeft jouw als ontwerpen de gelegenheid om iets anders te doen terwijl je idee 3D wordt uitgeprint

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.