3d schetsen

10 tips bij het 3d tekenen van een bedrijfspand

3D Tips

3d schetsenHeel veel bedrijven willen een goeie klantenkring hebben. Dit is een manier om tot een succesvol bedrijf te behoren. Natuurlijk kan zo een bedrijf niet achterlopen met de ontwikkeling om zich heen. Een van de ontwikkelingen om zo kwalitatief mogelijk over te komen begint bij het ontwerpen van de pand. Als wij over ontwerpen praten, praten wij dus over het tekenen van zo een pand. Om een heel mooi en goed beeld te hebben van een bedrijfspand word er van de 3D methode gebruik gemaakt. 3D betekent niets anders dan 3 dimensies. Met deze methode kan er in een tekening gezien worden hoe zo een pand eruit zou zien wanneer het af is. Maar natuurlijk zijn er punten waarop er gelet moet worden bij het tekenen van zo een pand. Hieronder ziet u de 10 tips die wij meegeven aan u.

De 10 tips zijn:

  • Tip 1. Kies een simpel 3D programma voor het tekenen van het bedrijfspand. Dit zorgt ervoor dat alles overzichtelijk is.
  • Tip 2. Geen openingen laten tussen twee randen. Anders is het geen gesloten volume en is het niet waterdicht.
  • Tip 3. Er is een bepaalde dikte vereist. Die dikte is een minimum van 1mm. Wanneer er niet hieraan voldaan is kan de tekening niet verwerkt worden in het programma.
  • Tip 4. Breng de omgeving waar het bedrijfspand komt te staan goed in kaart. Op zo een manier heb jij een beter beeld hoe zo een pand tot uiting komt. Er kan dan ook heel goed gekeken worden naar al de factoren waar er rekening mee gehouden moet worden bij de bouw.
  • Tip 5. Om een goeie 3D tekening te kunnen maken moet jij het programma “Photoshop” ook goed beheren. Geen enkel 3D programma werkt zonder kennis van een Photoshop programma.
  • Tip 6. Gebruik een goeie en hoge resolutie bij het tekenen van een 3D bedrijfspand. Dit zorgt voor een goeie kwaliteit van de tekening. De tekening kan dan heel makkelijk verkleind en vergroot worden zonder de kwaliteit te verminderen.
  • Tip 7. Reflecties kun jij liever als losse laag exporteren, om ze daarna in Photoshop aan te passen. Op zo een manier kan het beter verwerkt worden.
  • Tip 8. Een computer of laptop met een groot geheugen is een vereiste. Op zo een manier kun jij vlug en op jouw gemak tekenen. Dat betekent ook dat de tekeningen sneller af kunnen en op zo een manier kan er veel meer verdiend worden met de tekeningen.
  • Tip 9. Teken eerst op een tekenvel voordat jij het in een 3D programma tekent. Dit is een manier om tijd te winnen.
  • Tip 10. Voor een plattegrond kun jij een programma gebruiken die “floorplanner” genoemd word. Met dit programma kan jij een beter beeld hebben van jouw tekening.

Om zelf een 3D tekening in elkaar te zetten voor jouw bedrijfspand zijn er niet veel vereisten. Behalve jouw fantasie (klik hier voor een fantastisch voorbeeld van een loodgieter in Almere die zijn fantasie liet spreken) natuurlijk en een goeie computer met een groot geheugen. Tijd zal er natuurlijk in moeten zitten. Door nauwkeurig te werken en deze 10 tips te volgen kan er niets mis gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.