Hoe kunnen we onze jongeren klaar maken voor 3D?

3D Nieuws

Om kinderen klaar te stomen voor de geweldige technologische ontwikkelingen in de wereld van 3D ( het bouwen, construeren en bewerken van voorwerpen ) zou dit vanaf de schoolbanken moeten beginnen. De wetenschap is er al, dus waarom geen gebruik van maken?

Het is een activiteit die kinderen kan leren problemen in de echte wereld te identificeren, creatief oplossingen te vinden en efficiënt te zijn.

Is de planning om 3D-printeducatie te implementeren op school of waar dan ook, dan kunnen deze richtlijnen goed van pas komen:

  • Begrijp en leer de kinderen de betekenis van 3d-printen.

Het is een proces van het maken van driedimensionale producten met behulp van digitale modelgegevens, door achtereenvolgens materiaal per laag toe te voegen.

  • Weet waarom dit als goed educatiemiddel dient.

3D-printen voor kinderen biedt de mogelijkheid om oplossingen te leren kennen, te creëren, samen te werken en kennis te delen.

Het kan op twee manieren worden ingeprent: door het geven van specifieke, op het schoolprogramma gebaseerde 3D-drukwerkprojecten of door studenten in staat te stellen realistische vereisten vast te stellen die kunnen worden vervuld met 3D-printen.

Het is verder een geweldige activiteit voor hen om creatief en constructief te zijn. Zulke voordelen van technologie in het onderwijs moeten we oogsten om het leren effectiever te maken dan ooit tevoren.

  • Leg het compleet proces visueel uit. Niets trekt de aandacht van kinderen meer dan het voor zich vormen van bijvoorbeeld een paard. Ach, volwassenen staan nog steeds versteld van de mogelijkheden die het 3D-printen met zich meebrengt! Haal simpele modelontwerpen van het internet ( er zijn voldoende gratis ), bewerk die indien nodig en bewonder je samen met hen hoe een driedimensionaal voorwerp wordt gecreëerd.
  • 3D-modellen maken

Om een ​​3D-object te produceren moet je eerst een virtueel ontwerp hebben. Als je geen kant-en-klaar 3D-model wilt gebruiken, kan je dan een virtueel ontwerp maken met behulp van een CAD-programma ( Computer Hulp Ontwerp programma ) Er zijn enkele gratis kindvriendelijke om gebruik van te maken, bijvoorbeeld Thinkercad.

  • 3D-modellen omzetten en gereedmaken voor afdrukken

Wanneer je een 3D-model hebt ontwikkeld, moet je het omzetten naar een formaat dat geschikt is voor de te gebruiken 3D-printer. Je kan daarvoor Microsoft 3D Tools gebruiken. Je kan hiermee het 3D-bestanden automatisch laten omzetten. Meld je aan en upload het model om die klaar te maken voor afdrukken.

  • Pas het formaat aan.

3D-printers zijn er in verschillende formaten. Een 3D-printer voor onderwijs kan over het algemeen klein van formaat zijn, dus is het nodig om het uit te printen model aan te passen naar formaat, zodat het in één keer kan worden afgedrukt door de printer. Stel de hoogte-breedte en -diepte van het 3D-model in op basis van de printer.

Opmerking: Zorg er altijd voor dat er “algemene richtlijnen” voor het gebruik van 3D-printers ( in de klas, of op een bord )zijn geplaatst, zodat alle studenten het kunnen lezen en zich bewust zijn van de beste manieren om er één veilig te bedienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.